Понад 20 колишніх "беркутівців" воюють на боці росії – ДБР

Понад 20 колишніх "беркутівців" воюють на боці росії – ДБР

Понад 20 колишніх міліціонерів розформованого спецпідрозділу "Беркут" воюють проти України на боці росії або входять до окупаційних правоохоронних органів. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

У межах розслідування кримінального провадження Державне бюро розслідувань встановило, що понад 20 колишніх міліціонерів розформованого спецпідрозділу "Беркут" сьогодні воюють проти України у складі російської армії або протидіють нашій країні у складі окупаційних правоохоронних органів, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, після початку повномасштабного вторгнення росії ДБР почало перевіряти на колабораційну діяльність колишніх спецпризначенців, які втекли з країни після Революції Гідності.

Слідчі ДБР виявили, що проти України воюють не лише фігуранти кримінального провадження щодо злочинів під час Євромайдану, а ще 20 осіб щодо яких бракувало доказів причетності до злочинів під час Революції Гідності. 

Зараз триває робота над тим, щоб оголосити установленим особам підозру у колабораційній діяльності.

Кілька осіб з колишнього "Беркута", які воюють проти України, вже є фігурантами спеціального досудового розслідування, яке перебуває на фінальній стадії.

Нагадаємо, що напад росії на Україну: Сили оборони України збили 4 крилаті ракети, 2 керовані авіаційні ракети та 5 БпЛА “Шахед-136” (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Loading...
Load next