Латвія підтримала Україну щонайменше на €650 мільйонів

Латвія підтримала Україну щонайменше на €650 мільйонів

Латвія з початку повномасштабної війни РФ надала допомогу Україні в розмірі не менше 650 мільйонів євро.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на Держканцелярію Латвії.

Йдеться про державну допомогу, підтримку, надану різними товариствами та неурядовими організаціями. В цілому підтримка Латвії Україні наближається до 1% ВВП.

За інформацією представниці латвійської Держканцелярії Егіти Діуре, з 650 мільйонів понад 370 мільйонів - це військове обладнання, передане з ресурсів Міністерства оборони: «Це безпілотники, гелікоптери, зброя, екіпірування, боєприпаси, протитанкова зброя, протиповітряні ракети, а також пальне».

Як зазначається, біженцям з України була надана допомога в розмірі 170 мільйонів євро, від продовольчих пакетів до соціальних допомог та коштів на вивчення латиської мови.

Також Латвія внесла міжнародні внески у розмірі 36 мільйонів євро до Європейського фонду миру, дитячого фонду ООН, програми допомоги Україні від НАТО тощо. Понад 12 мільйонів євро вкладено у реконструкцію Чернігівської області. Україні також виділено гуманітарну допомогу в розмірі 48 мільйонів євро.

Крім того, підприємства та приватні особи жертвували продукти харчування, одяг, автомобілі, а волонтери по всій Латвії плели маскувальні мережі, готували окопні свічки та в'язали шкарпетки.

Нагадаємо, В Україні з 1 березня зростуть пенсії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next