В Україні з 1 березня зростуть пенсії

В Україні з 1 березня зростуть пенсії

Кабінет міністрів ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня цього року. Пенсії буде підвищено майже на 8%, а середня пенсія зросте до 5 717 гривень.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Уряд ухвалює рішення про індексацію пенсій з 1 березня цього року. Відомо, що це вже третя індексація за час повномасштабної війни.

Пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 грн, а середня пенсія зросте до 5 717 грн, ‒ заявив очільник уряду.

Він пояснив, що розмір підвищення вираховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні. Індексація стосуватиметься більше 10 мільйонів громадян, а саме 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, а також майже 100 тисяч «чорнобильців».

Окрім того, Шмигаль повідомив, що з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу.

Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій. Тобто, попри всі виклики, попри всі труднощі, ми продовжуємо підтримувати наших людей. Не просто проводимо індексацію, але і розширюємо її периметр, ‒ наголосив прем'єр.

Нагадаємо, За два роки повномасштабної війни 14 мільйонів українців змушені були залишити домівки - МОМ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 4 серпня Головні новини України за 4 серпня
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального
Ще дві мережі автозаправних станцій, а саме Klo і Socar припинили продаж преміального пального внаслідок прийнятого урядом рішення щодо запровадження державного регулювання цін на пальне.
Loading...
Load next