Британія виділить €280 мільйонів на закупівлю та виробництво артснарядів для України

Британія виділить €280 мільйонів на закупівлю та виробництво артснарядів для України

Велика Британія виділить упродовж року 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 280 млн євро) на закупівлю та виробництво артилерійських снарядів для потреб України.

Про це повідомляють на сайті британського уряду.

У комюніке зазначається, що Україна останнім часом потерпає від гострої нестачі боєприпасів.

З огляду на це Британія виділяє 245 млн фунтів стерлінгів на придбання боєприпасів та пожвавлення ланцюжків постачання, щоб забезпечити снаряди для потреб ЗСУ.

Україна не зможе виграти війну проти РФ без підтримки міжнародної спільноти — і саме тому ми продовжуємо робити усе можливе, щоб ЗСУ могли боротися до перемоги. Майже чверть мільярда фунтів стерлінгів, виділених Великою Британією, збільшать українські запаси артилерійських боєприпасів, яких критично не вистачає. Разом ми забезпечимо поразку Путіна та перемогу демократії, міжнародного порядку та українського народу, ‒ заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Також британський уряд заявив про підписання низки мільйонних контрактів між закупівельним агентством Міноборони та британською компанією Cook Defence Systems щодо придбання сотень запчастин для ремонту українських танків та іншої бронетехніки.

Нагадаємо, Більшість німців підтримує збільшення військової допомоги Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next