Литовці за місяць зібрали понад €8 млн для українських військових

Литовці за місяць зібрали понад €8 млн для українських військових

У Литві завершилася акція “Radarom!” під час якої протягом одного місяця було зібрано близько 8,3 млн євро на закупівлю понад 1 100 комплектів безпеки для українських військових.

Про це повідомляє LRT.

Кожен комплект вартістю в 7 500 євро складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу. Устаткування виготовлено в Литві компаніями “Brolis Semiconductors” і “NT Service”. Перші комплекти безпеки вже передані в Україну і рятують життя солдатів.

Кампанія зі збору коштів тривала чотири тижні та була організована LRT спільно з організаціями “Blue/Yellow”, “Laisvės TV”, “Stiprūs kartu” та журналісткою Рітою Мілюте.

Підсумки “Radarom!” були підбиті пізно ввечері 24 лютого на фінальному концерті, який транслювався по ТБ. Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що ці два роки війни показали: агресор вирізняється особливою жорстокістю і кровожерливістю, прояви яких не мають меж. І за ці два роки війни литовці пройнялися ще більшою повагою до українського народу, зазначив литовський лідер.

Це нація, чоловіки і жінки якої б’ються на полі бою, ризикуючи своїми життями. Їхні близькі, рятуючись від війни, демонструють незвичайну силу волі живучи тут, далеко (від дому). Наш обов’язок – насамперед допомогти Україні, особливо зараз, коли особливо важко, коли, можливо, хтось втрачає оптимізм. Ми не маємо права на жодні політологічні міркування, ми повинні допомогти Україні, тому що сьогодні це абсолютна необхідність. Ми повинні допомогти, і це наш священний обов’язок, – підкресив Науседа.

Голова литовського Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен наголосила: якщо українські солдати в окопах не дозволяють собі втомлюватися, то й литовці не повинні.

Ми прекрасно розуміємо, за що борються українці, розуміємо, що вони не дають злу, яке виходить із Росії, проникнути в інші європейські країни. Литва повинна зберігати рішучість, – сказала вона.

У концертній програмі акції “Radarom!”, крім литовських виконавців, узяв участь український дует Jerry Heil та Alyona Alyona, який цього року візьме участь у пісенному конкурсі “Євробачення”.

Нагадаємо, ЦРУ та ГУР створили мережу таємних пунктів спостереження за рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Російські окупанти поранили на Донбасі двох захисників України Російські окупанти поранили на Донбасі двох захисників України
Один з українських військових, який дістав поранення наразі перебуває у стані середньої тяжкості.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
Loading...
Load next