Хорватія відкидає звинувачення Сербії щодо дипломатичного скандалу через війну рф проти України

Хорватія відкидає звинувачення Сербії щодо дипломатичного скандалу через війну рф проти України

Міністерство закордонних і європейських справ Хорватії відкинуло звинувачення Сербії у втручанні у внутрішні справи на тлі дипломатичного скандалу між двома країнами щодо позиції Белграда стосовно російської війни в Україні.

Заяву хорватського МЗС наводить HRT.

Дипломатична напруга виникла через висловлювання хорватського міністра закордонних справ Гордана Грлича Радмана, який закликав президента Сербії Александара Вучича визначитися, на якому стільці він сидить, назвавши Вучича сателітом Росії.

У МЗС Хорватії підкреслили, що міністр Радман констатував факт неприєднання Сербії до зовнішньої та безпекової політики Європейського Союзу щодо російської агресії проти України.

Як ми вже зазначали, не можна бути кандидатом на членство в ЄС і користуватися всіма перевагами цього, безпринципно уникаючи засудження російської агресії та пов’язаної з нею політики ЄС, – йдеться в заяві МЗС Хорватії.

У міністерстві зазначили, що останні заяви з боку Сербії вкотре свідчать про свідоме та систематичне заперечення фактів про характер подій в Україні.

Європейська сім'я має власні цінності, серед яких повага до міжнародного порядку. Цей міжнародний порядок був порушений російською агресією проти суверенної та незалежної України.

Тому ми знову закликаємо Сербію узгодити свою політику зі спільною зовнішньою і безпековою політикою ЄС якнайшвидше щодо питання агресії проти України. Тому ЄС справді перебуває на правильному боці історії, – зазначають у МЗС Хорватії.

Нагадаємо, ЦРУ та ГУР створили мережу таємних пунктів спостереження за рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація в ООС: від початку доби порушень режиму "тиші" не фіксували Ситуація в ООС: від початку доби порушень режиму "тиші" не фіксували
У ранковому зведенні повідомили, що зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next