Нідерланди замовили для України дев’ять САУ DITA

Нідерланди замовили для України дев’ять САУ DITA

Нідерланди замовили в Чехії для поставки в Україну 9 самохідних артилерійських установок DITA.

Про це йдеться в повідомленні міністерства оборони Нідерландів, передає “АрміяІнформ”.

Самохідна гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї. Саме тому Нідерланди нещодавно замовили 9 для цієї країни, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вказана зброя — це частина великого нідерландського замовлення для України, яке постачають два виробники зброї в Чехії.

27 лютого 2024 року, як повідомляє Міноборони Нідерландів, у Чехії з візитом побував командувач Збройних сил Нідерландів генерал Онно Айхельсхайм.

Він також оглянув радіолокаційну систему VERA-NG.

Ця пасивна система спостереження може виявляти повітряні, морські та наземні цілі, — зазначається в повідомленні.

У Командуванні збройних сил Нідерландів підкреслили, що підтримка України залишається найвищим пріоритетом для Нідерландів.

Зазначається, що раніше Нідерланди замовили в Чехії 100 зенітних установок МР-2 і разом із США і Данією та модернізацію 100 бойових танків Т-72.

Зенітна установка МР-2 — проста мобільна система, здатна ефективно знешкоджувати безпілотники. Т-72 — добре відомий українським воїнам танк. Отже, їм не потрібен додатковий час для навчання керування цим транспортним засобом, — йдеться в повідомленні.

Після перевірки, наголошують у міноборони Нідерландів, озброєння прямує безпосередньо в Україну.

Також у повідомленні сказано, що західні партнери України активно нарощують військове виробництво та співпрацю в цьому напрямі.

Хорошим прикладом є план створення європейської виробничої лінії для випуску ракет ППО Patriot у Німеччині» — повідомляє міноборони Нідерландів.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 86 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next