Міноборони та Федерація військово-технологічного спорту підписали меморандум про співпрацю

Міноборони та Федерація військово-технологічного спорту підписали меморандум про співпрацю

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко та президент ГО “Федерація військово-технологічного спорту України” Артур Булигін підписали меморандум про співпрацю.

Мета меморандуму – підвищити рівень підготовки військовослужбовців ЗСУ, а також призовників, військовозобов’язаних та резервістів, повідомляє Міноборони.

Розвиваємо культуру дронів в Україні. Прагнемо, щоб якомога більше українців вміли керувати безпілотниками та ефективно використовували їх на полі бою. Співпраця з Федерацією є одним із важливих кроків для цього, – наголосила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Федерація залучатиме фахівців до навчання управлінню безпілотниками та іншими технологічними засобами.

Надалі співпраця також охоплюватиме залучення навчальних закладів до проведення наукових досліджень та створення спеціальних програм військово-технологічного напрямку.

Артур Булигін зазначив, що співпраця Федерації військово-технологічного спорту України з Міністерством оборони є ключовою для забезпечення ефективного тренування та підготовки наших військових. За його словами, ця співпраця сприяє не лише фізичному, а й технологічному розвитку наших сил, забезпечуючи здатність впоратися з сучасними викликами та загрозами.

У війні зі значно сильнішим ворогом ми маємо зробити ставку на розумні, асиметричні і технологічні методи. Саме тому нам потрібна технологічна мілітаризація суспільства. Такі проєкти дають можливість не гасити пожежі, а планувати на кілька кроків вперед, – додала засновниця та керівниця Victory Drones Марія Берлінська.

Нагадаємо, Німецький фрегат вперше зазнав атаки з боку хуситів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next