Швеція скорочує фінансову підтримку філії РПЦ через підозри у шпигунстві

Швеція скорочує фінансову підтримку філії РПЦ через підозри у шпигунстві

Шведський уряд оголосив про скорочення підтримки представництва Російської православної церкви в країні після того, як розвідка попередила про використання Москвою церкви для шпигунства.

Про це повідомило Шведське агентство з надання грантів релігійним організаціям.

Служба безпеки Швеції вважає, що РПЦ використовується російською державою "як платформа для збору розвідувальних даних та іншої діяльності, що загрожує безпеці".

У застереженнях Служби безпеки Швеції йдеться про те, що представники релігійної громади контактували з людьми, які працюють на російські служби безпеки та розвідки, – заявили в агентстві.

Воно додало, що РПЦ отримувала значне фінансування від російської держави, а дії її представників можна вважати підтримкою російського вторгнення в Україну. Крім того, церква також не відповідає критеріям демократії.

За даними Шведського агентство з надання грантів релігійним організаціям, Російська православна церква й раніше була серед найменших одержувачів грантів уряду Швеції для релігійних громад: у 2022 році вони становили трохи менше 200 тисяч крон (19,3 тисячі доларів).

Нагадаємо, Макрон пояснив свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції, – ЗМІ
Два літаки Росії порушили повітряний простір Швеції. Вони, за неофіційними даними, були оснащені ядерною зброєю.
Loading...
Load next