У сімох областях України будуть навчати операторів цивільних дронів

У сімох областях України будуть навчати операторів цивільних дронів

Цього року в професійно-технічних закладах Львівської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської і Чернігівської областей можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми, — заявив Михайло Федоров.

За його словами, у планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії.

Михайло Федоров повідомив, що реформа профтехосвіти триває: нещодавно 200+ закладів подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів, які потрібні країні.

Нагадаємо, У Повітряних сил є засоби для збиття ворожих літаків на далекій відстані - Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вперше за 13 років: корабель берегової охорони США зайшов в порт Одеси Вперше за 13 років: корабель берегової охорони США зайшов в порт Одеси
Американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton у понеділок вранці 10 травня зайшов в одеський порт.
Розбився насмерть: під час навчань на Чернігівщині у рятувальника не розкрився парашут Розбився насмерть: під час навчань на Чернігівщині у рятувальника не розкрився парашут
У Чернігівській області під час планових навчань з підготовки до рятувально-пошукових робіт в одного із рятувальників не повністю розкрився парашут - не повністю наповнився повітрям.
За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання
Українські підрозділи ВМС, ДПСУ та Повітряних сил провели масштабні навчання щодо посилення оборони спільно з Державною прикордонною службою.
Loading...
Load next