Литва долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для ЗСУ

Литва долучиться до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для ЗСУ

Литва висловила готовність приєднатися до ініціативи Чехії щодо закупівлі поза межами Євросоюзу боєприпасів для потреб ЗСУ.

Про це йшлося під час телефонної розмови прем’єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте з чеським колегою Петром Фіалою, передає офіс глави литовського уряду.

Литва долучиться до започаткованої Чехією багатосторонньої ініціативи стосовно закупівлі й передачі боєприпасів Україні, - йдеться у поширеному повідомленні.

За словами Шимоніте, ця ініціатива зараз особливо важлива з огляду на сповільнення постачання боєприпасів для України.

Як і раніше, Литва продовжить підтримувати усі шляхи зміцнення спроможності України ефективно захищати себе від російської агресії, таким чином відстоюючи свободу всієї Європи, ‒ заявила вона.

У відомстві додали, що глави двох урядів також обговорити ширшу безпекову ситуацію та важливість збільшення оборонних видатків у Європі.

Нагадаємо, ЄС оштрафував Apple на 1,8 млрд євро за порушення антимонопольного законодавства

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ
Бойовики "ДНР" заявили про обстріл тимчасово окупованого міста Ясинувата Донецької області. У результаті удару, який нібито було нанесено вранці 21 вересня, пошкодження зафіксовані у двох навчальних закладах.
Loading...
Load next