Албанія відкриває для НАТО авіабазу радянських часів

Албанія відкриває для НАТО авіабазу радянських часів

Албанія, котра не має власних винищувачів, відкрила відбудовану авіабазу радянських часів для обслуговування літаків НАТО на тлі посилення загрози з боку Росії, заявив прем’єр-міністр Еді Рама.

Про це повідомляє Reuters.

Альянс НАТО витратив понад 50 мільйонів євро на авіабазу Куцова, щоб посилити свою присутність у регіоні. Повітряний простір в адріатичній країні, котра межує з Грецією на півдні та Чорногорією на півночі, захищають Італія та Греція.

Це база, яка (додасть) ще один елемент безпеки для нашого регіону Західних Балкан, про який ми всі знаємо, що це регіон, якому загрожують неоімперіалістичні амбіції Російської Федерації, – зазначив Рама. Два винищувачі, що летіли з авіабази НАТО Авіано в Італії, приземлилися в Куцові, щоб відзначити відновлення аеродрому.

Авіабаза розташована в невеликому містечку. Колись МІГи радянського та китайського виробництва були готові отримати накази піднятися на випадок війни із Заходом. Ймовірними цілями тоді були Австрія, Німеччина, Італія та Данія, – заявив Рама.

Також він додав: "Сьогодні ми живемо в іншу епоху, і, на щастя, Албанія знаходиться по інший бік".

Албанія, яка приєдналася до НАТО у 2009 році, також веде переговори з НАТО про будівництво військово-морської бази в Порто Романо, на узбережжі Адріатичного моря.

Нагадаємо, Аудит Міноборони виявив на складах командування Медсил 30 тисяч турнікетів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next