Франція долучиться до плану Чехії із закупівлі 800 тисяч снарядів для України

Франція долучиться до плану Чехії із закупівлі 800 тисяч снарядів для України

Президент Франції Емманюель Макрон підтримав чеський план постачання 800 тисяч артилерійських снарядів в Україну з країн, що не входять до Європейського Союзу, аби допомогти їй протистояти повномасштабному вторгненню РФ.

Як повідомляє Bloomberg, про це Макрон оголосив 5 березня в Празі після зустрічі з президентом Чехії Петром Павелом.

Президент Франції сказав, що ініціатива Чехії "надзвичайно корисна, ми її підтримуємо і будемо брати в ній участь"

Вона полягає в тому, щоб шукати боєприпаси скрізь, де вони доступні й сумісні з обладнанням, яке ми передали, – додав він.

Говорячи про те, звідки брати кошти на фінансування плану Чехії, Макрон припустив, що це може бути "двостороння мобілізація, це може бути співпраця з третіми сторонами, двостороннє фінансування".

Так само це може бути європейське фінансування, фінансування з Європейського фонду миру, яке може бути частково мобілізоване для цієї ініціативи, – припустив президент Франції.  

Нагадаємо, На Полтавщині готуватимуть пілотів агродронів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео) В Чехії затримали сімох українців - вимагали гроші від співвітчизників (відео)
Свою діяльність вони вели переважно у Брно та Південно-Моравському краї, їхніми жертвами ставали вихідці з України, від яких злочинці вимагали платню за так званий захист.
Loading...
Load next