Кулеба вважає погодження Залужного на посаду посла дуже логічним кроком

Кулеба вважає погодження Залужного на посаду посла дуже логічним кроком

Перевагою колишнього головнокомандувача Валерія Залужного на посаді посла України у Великій Британії буде його військовий бекґраунд. Це однозначно посилення української дипломатії.

На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новині”.

Глава МЗС зауважив, що мав декілька розмов із Залужним, з яких він абсолютно переконався, що “лежить душа в нашого шановного генерала, колишнього главкома до дипломатичної роботи”.

Більше того, профільна освіта навіть у нього теж є – здається, у 2020 році отримав диплом магістра за спеціальністю міжнародні відносини. Тому я думаю, що це дуже логічний крок. Я як міністр, безумовно зацікавлений у сильному послі в Лондоні. Президент зважив усі фактори і вирішив, що саме Валерій Залужний є оптимальною кандидатурою, тому це однозначно підсилення для нашої системи, – сказав Кулеба.

Міністр додав, що однією з ключових вимог до посла в Британії було розуміння військового контексту, тому що ця країна є одним із лідерів у цій справі і військовій допомозі Україні.

Також Кулеба нагадав, що Лондон є однією з найважливіших столиць світу, де присутні посольства країн Глобального Півдня.

Туди не відправляють абикого. Лондон для будь-якої країни – це надзвичайно важливе місце призначення і в спілкуванні з цими послами, які працюють у Лондоні, я переконаний, що Валерій Залужний буде однією з найбільш шановних фігур, і він принесе багато користі не лише з точки зору двосторонніх відносин з Британією, а й для кулуарної дипломатії з країнами Азії, Африки, Латинської Америки, – пояснив глава МЗС України.

Нагадаємо, Х може прибрати кількість лайків та репостів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото) Масштабні пожежі в Греції: українців серед постраждалих поблизу Афін - немає (фото)
Узбережжя Середземного моря - Туреччини, Греції та італійських островів - палають нищівним вогнем. Зокрема, в Греції очікується подальше підвищення температури.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео) Корабель флоту Великої Британії увійшов в води Чорного моря та прямує до Одеси (відео)
Патрульний корабель ВМС Великої Британії прибережної зони Trent P224 сьогодні, 16 травня, увійшов в акваторію Чорного моря й прямує до порту Одеси.
Loading...
Load next