Польські протестувальники зупинили рух пасажирських автобусів на кордоні, - Кубраков

Польські протестувальники зупинили рух пасажирських автобусів на кордоні, - Кубраков

На польсько-українському кордоні протестувальники та поліція Польщі блокують проїзд українських пасажирських автобусів в обидві сторони без будь-яких пояснень. У зв'язку з ситуацією на кордон виїхав український консул

Про це повідомляє міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Із заблокованого польського кордону надходять неприємні новини. Протестувальники та поліція зупиняють автобуси, які прямують до Польщі та з Польщі. Пасажирів тримають без будь-яких пояснень, - написав він.

Кубраков наголосив, що такі дії є неприпустимими щодо громадян України. Він заявив, що під час війни в Україні пасажирами таких автобусів є жінки з малолітніми дітьми, соціально незахищені верстви населення, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та транзитні люди.

Спроба зробити їх заручниками протесту виглядає недоречною для цивілізованого світу, - прокоментував міністр.

Посол України у Польщі Василь Зварич поінформував, що через блокування проїзду пасажирських автобусів український консул виїхав до пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

У звʼязку з появою інформації про безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів перед пунктом пропуску в Дорогуську, на місце негайно виїхав консул Генерального консульства України в Любліні, - написав посол.

За його словами, консул проведе необхідні переговори на місці, щоб унеможливити будь-які затримки руху пасажирських автобусів. Посол наголошує, що рух легкового транспорту і пасажирських автобусів повинен обовʼязково відбуватися без жодних перешкод.

Нагадаємо, На Миколаївщині повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в будинок односельця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина Польща може збудувати стіну на кордоні з Україною: в чому причина
Віцепрезидент Польщі заявив, що, ймовірно, дамбу на кордоні з Білоруссю доведеться зміцнювати, продовживши її до кордону з Україною.
Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею Часто вдаються до подібних провокацій: білоруські військові відкривали вогонь на кордоні з Польщею
Мігранти з країн Близького Сходу вже кілька місяців намагаються потрапити до Польщі зі сторони Білорусі.
На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину На кордоні з Польщею затримали українця, який перевозив 66 кілограм бурштину
На пункті пропуску "Шегині" українські прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який в своєму мікроавтобусі перевозив контрабанду - 66 кілограмів бурштину. "Сонячне" каміння чоловік заховав у порожнинах порогів автомобіля.
Loading...
Load next