Запорізький напрям: окупанти за тиждень 60 разів скидали гранати з отруйною речовиною

Запорізький напрям: окупанти за тиждень 60 разів скидали гранати з отруйною речовиною

На Запорізькому напрямку російські окупанти за тиждень здійснили близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії на позиції Сил оборони. 

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Що стосується Запорізького напрямку і саме цього відрізку фронту, можу сказати, що є інформація, яка непокоїть — росіяни дедалі частіше застосовують боєприпаси з отруйною речовиною. За весь попередній тиждень, з понеділка до неділі, було зафіксовано близько 60 скидів гранат з отруйною речовиною задушливо-сльозогінної дії, переважно це хлорпікрин або щось подібне. Лише за неділю було 9 таких скидів, - поінформував Лиховій.

За його словами, "це свідчення того, що коли ворог не може домогтися виконання своїх задач в звичайний спосіб, звичайною артилерією, дронами, вони вдаються вже до зброї «останньої надії» — це хімічні, отруйні речовини, коли вони хочуть просто ось таким чином викурити наших військових з окопів". 

Лиховій додав, що українським бійцям доводиться застосовувати засоби індивідуального захисту і, звичайно, боротися з російськими дронами, які беруть участь у цих скидах.

Нагадаємо, На Миколаївщині повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в будинок односельця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next