У ВМС повідомили деталі знищення російського танкера "Механік Погодін"

У ВМС повідомили деталі знищення російського танкера "Механік Погодін"

Знищення в районі Кінбурської коси російського танкера "Механік Погодін" здійснене у повній відповідності до норм міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

11 березня 2024 року внаслідок успішного повітряного удару Повітряними силами ЗС України в районі Кінбурської коси було знищено танкер під прапором РФ "Механік Погодін", який росіяни використовували як пункт управління, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що танкер "Механік Погодін" IMO № 9598397 належав російській компанії VEB - Leasing OJSC (Санкт-Петербург), яка внесена до санкційного списку.

На виконання указу Президента України про рішення РНБО від 2 травня 2018 року "Про застосування та скасування економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” та згідно з рішенням Херсонського окружного адміністративного суду у серпні 2018 року танкер "Механік Погодін" був заарештований і до літа 2023 року перебував на території Херсонського морського порту.

Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурської коси, яку тимчасово контролюють росіяни. В подальшому на танкері загарбники розгорнули спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Судно періодично використовувалося як платформа для завдання ударів FPV-дронами по території Херсонської області.

Судно відповідає визначенню військового об’єкту згідно з пунктом 40 та підпунктом с) пункту 60 Керівництва Сан-Ремо з міжнародного права, що застосовується до збройних конфліктів на морі. Танкер "Механік Погодін" був включений до системи РЕБ і збору ворогом розвідувальної інформації, а також систем спостереження, командування та зв'язку, - зауважили у Військово-морських силах ЗСУ.

У МВС додали, що знищення російського танкера "Механік Погодін" не лише завадило загарбникам у реалізації їхніх планів, а й було здійснено у повній відповідності до норм міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, Британські люксові авто потрапляють в РФ через пострадянські країни - Sky News

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next