В уряді Великої Британії оприлюднили нове визначення «екстремізму»

В уряді Великої Британії оприлюднили нове визначення «екстремізму»

В уряді Великої Британії оприлюднили нове визначення «екстремізму», що застосовуватиметься до груп, які пропагують ідеологію, засновану на насильстві, ненависті чи нетерпимості.

Про це повідомляє BBC.

Міністр житлового будівництва, регіонального розвитку та місцевого самоврядування Великої Британії Майкл Гоув заявив, що сплеск екстремізму після початку війни у секторі Гази становить «реальний ризик» для Великої Британії.

Водночас прихильники громадянських свобод, громадські групи та депутати критикували нещодавню урядову риторику щодо екстремізму.

Урядовий незалежний дослідник законодавства про боротьбу з тероризмом Джонатан Холл попередив, що нова політика «може підірвати репутацію Великої Британії, оскільки вона не буде вважатися демократичною».

Згідно з новим визначенням, яке набуває чинності сьогодні, 14 березня, екстремізм - це «просування ідеології, заснованої на насильстві, ненависті або нетерпимості», що спрямована на: заперечення або знищення основних прав та свобод інших; має на меті підірвати, скасувати або замінити систему ліберальної парламентської демократії та демократичних прав Великої Британії; навмисно створити сприятливе середовище для досягнення іншими результатів, наведених вище.

Попереднє визначення, впроваджене у 2011 році, описувало екстремізм як «явну або активну протидію фундаментальним британським цінностям, включаючи демократію, верховенство права, особисту свободу та взаємну повагу і толерантність до різних релігій та переконань».

Уряд заявляє, що нове визначення є вужчим і точнішим та допоможе чітко сформулювати, як екстремізм проявляється в поведінці.

Організаціям або окремим особам, доданим до списку екстремістів, буде заборонено контактувати з офіційними особами і вони не зможуть отримувати державне фінансування.

Одночасно з новим визначенням було створено новий підрозділ - Центр передового досвіду з протидії екстремізму - для збору розвідувальної інформації та ідентифікації екстремістських груп.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 70 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next