Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ

Міноборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ

Міністерство оборони запроваджує новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України.

У відомстві зазначили, що алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Алгоритм зарахування на військову службу:

Перший етап – вибір посади та військової частини. Всі охочі можуть обрати посаду й військову частину у рекрутерів, у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, на онлайн-платформах, на сайтах військових частин, у рекрутингових центрах окремих військових частин чи в ТЦК СП.

Другий етап – співбесіда та комунікації з військовою частиною. Після обрання посади відбуваються комунікації з військовою частиною. Також кандидат повинен пройти співбесіду, перевірку фізичної підготовки та психолого-діагностичне тестування.

У результаті кандидат має отримати рекомендаційний лист від в/ч. У документі вказується, чи входить така в/ч до переліку пріоритетного комплектування (він формується та оновлюється Генеральним штабом ЗСУ).

Зазначається, що наявність частини у списку можна з’ясувати у центрах рекрутингу, рекрутерів та ТЦК СП.

Згідно з новим алгоритмом, якщо частина входить до переліку пріоритетного комплектування, виданий рекомендаційний лист є обов’язковим до врахування при подальшому оформленні особи.

Третій етап – оформлення у ТЦК СП. Зазначається, що кандидат (як за мобілізацією, так і на контракт) має відвідати ТЦК СП – для уточнення облікових даних; проходження ВЛК; проходження відбору та формування особової справи.

Якщо ж під час відбору визначається невідповідність кандидата обраній посаді, йому/їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній військовій частині.

Четвертий етап – направлення для проходження військової служби. Якщо кандидат має досвід проходження військової служби протягом останніх 10 років та відібраний за прямою (спорідненою) ВОС, він отримує направлення безпосередньо до визначених військових частин відповідно до наданих рекомендаційних листів.

Якщо кандидат не має досвіду, його відправляють до відповідного навчального центру, навчального батальйону резерву, на курси підвищення кваліфікації для проходження базової загальновійськової підготовки, та подальшого направлення до визначеної військової частини.

Забороняється НЦ, органам військового управління та ТЦК СП здійснювати направлення особового складу, який закінчив підготовку відповідного рівня, до інших в/ч, окрім в/ч пріоритетного комплектування відповідно до наданих рекомендаційних листів, – зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, На підконтрольну Україні територію повернули ще 3 дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next