Прем'єр Латвії підтримала тренувальну місію НАТО в Україні - ЗМІ

Прем'єр Латвії підтримала тренувальну місію НАТО в Україні - ЗМІ

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня заявила, що підтримує ідею відправити війська НАТО в Україну для навчання українських військових, після того як президент Франції Еммануель Макрон дав зрозуміти, що він відкритий для подібних кроків.

Про це вона сказала в інтерв'ю агенції Bloomberg.

Якщо ця пропозиція буде опрацьована та розширена, можливо, ми ухвалимо рішення про проведення навчань всередині країни. Ми повинні проаналізувати, як ситуація виглядає з погляду НАТО, а не лише з погляду Латвії, – зазначила Сіліня.

Прем'єр Латвії вважає, що нездатність підтримати Україну та перемога РФ у війні матимуть глобальний вплив, зокрема на США.

Якщо РФ переможе, ці наслідки торкнуться усього світу, а також Вашингтона і США, а не лише Європи, – сказала вона.

Сіліня також заявила, що залишає США з більшим оптимізмом щодо перспектив подальшого фінансування України з боку Вашингтона після того, як члени Конгресу від обох партій повідомили їй, що пропозиції щодо підтримки Києва, швидше за все, будуть винесені на голосування у Палаті представників.

Я налаштована оптимістичніше, тому що говорила з деякими конгресменами, котрі кажуть, що знайшли певний процедурний шлях, як вони можуть досягти результату та знайти певний компроміс, – сказала вона.

Нагадаємо, На Волині будують фортифікації вздовж кордону з білоруссю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ "У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ визнав розчарування українців у зв’язку з обіцянкою членства в НАТО у 2008 році, яка через 13 років залишається невиконаною.
Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо.
Loading...
Load next