Кулеба провів розмову з Блінкеном: обговорили допомогу Україні

Кулеба провів розмову з Блінкеном: обговорили допомогу Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час розмови з державним секретарем США Ентоні Блінкеном наголосив на необхідності подальшої американської та міжнародної підтримки України.

Про це Кулеба написав у соцмережі Х

Глава МЗС України подякував американському колезі за нещодавній пакет військової допомоги, який допоможе Україні протистояти російській агресії.

Я наголосив на необхідності та нагальності подальшої американської та міжнародної підтримки України, включаючи засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси. Не можна дозволити Росії використовувати затримки в наданні допомоги для просування вперед, наражаючи всю Європу і демократичний світ на ризик ще більшої війни, - наголосив Кулеба.

За його словами, співрозмовники обговорили подальші кроки, щоб затвердити необхідні додаткові заходи.

Протягом останніх років Україна неодноразово демонструвала, що за достатньої підтримки ми можемо перемогти Росію на полі бою. Відмова від подальшої підтримки України серйозно підірве лідерство США в усьому світі та поставить під загрозу американську національну безпеку, - підкреслив Кулеба.

За його словами, також відбувся обмін думками щодо очікуваних результатів Вашингтонського саміту НАТО.

Нагадаємо, На Рівненщині чоловік переробляв старі пістолети на нові і незаконно продавав їх

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Loading...
Load next