Влада Німеччини не називає путіна президентом після виборів в РФ

Влада Німеччини не називає путіна президентом після виборів в РФ

Уряд Німеччини після президентських виборів у Росії не називає главу цієї держави Володимира Путіна президентом РФ. 

Такий висновок випливає з пресконференції заступниці офіційного представника уряду ФРН Крістіане Гоффман у Берліні, пише DW.

Зокрема у відповідь на запитання, чи будуть в уряді ФРН до Путіна звертатися “президент” чи інакше, Гоффман заявила: “Наразі контакти з Росією дуже скорочено. Загалом ми готові говорити і з Путіним, якщо це матиме сенс. Та наразі таких планів немає”. У відповідь на уточнювальне питання вона додала:

На цей момент ми не перебуваємо в діалозі з Володимиром Путіним, тому не обговорюємо таке питання.

Зауважується, що попри кілька запитань з проханнями уточнити цей нюанс, представники уряду ФРН так і не назвали Путіна президентом РФ.

Окрім цього, у МЗС Німеччини зауважили, що відомство має намір називати Путіна “так само, як і робило це в минулому – Путін”. На запитання, чи додаватиме МЗС якесь позначення, офіційний представник МЗС ФРН Себастьян Фішер відповів: “Не пам’ятаю, щоб у минулому ми додавали якесь позначення”.

Водночас, наголосили у DW, кілька тижнів раніше представники МЗС ФРН вживали титул “президент” щодо Путіна, коментуючи, зокрема, смерть російського політика Олексія Навального та ситуацію зі свободою вираження думок у РФ.

Німеччина не визнає вибори в Росії законними і не вважає їх вільними та чесними, – наголосила Гоффман.

За нашою оцінкою, ці вибори не були демократичними: справжніх опонентів не допущено. Панувала атмосфера залякування, були затримання.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр також наголосили, що не мають наміру вітати Путіна зі “збереженням повноважень глави РФ”.

Щобільше, Берлін засудив проведення так званих “виборів” на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Тільки Україна має право проводити вибори на цих теренах, – акцентувала Гоффман.

Нагадаємо, До Міжнародної коаліції за повернення українських дітей долучилися вже 33 країни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next