МОН призупиняє процес об’єднання вишів на період вступної кампанії

МОН призупиняє процес об’єднання вишів на період вступної кампанії

Міністр освіти Оксен Лісовий оголосив, що у період вступної кампанії 2024 року Міністерство освіти і науки призупиняє процес об’єднання вищих навчальних закладів.

Про це він повідомив у соцмережі.

Очільник МОН нагадав, що 14 березня стартувала реєстрація на цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ). Основна сесія тестування відбуватиметься з 14 травня по 25 червня. Далі розпочнеться вступна кампанія.

Ми розуміємо, що і вступники, і заклади освіти вже активно до неї готуються. Тож вирішили у цей період не пропонувати на розгляд уряду зміни у мережі ЗВО, крім тих, що вже перебувають на погодженні у ЦОВВ, - заявив Лісовий.

За його словами, йдеться про три проєкти розпоряджень, що стосуються об’єднань ЗВО у Львові, Кривому Розі та Дніпрі.

Також міністр зазначив, що протягом наступних кількох місяців МОН працюватиме над розробкою плану розвитку окремих об’єднаних університетів і всієї мережі закладів вищої освіти у майбутньому.

Нагадаємо, Допомога Україні: Партнери сформували вже вісім коаліцій спроможностей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах
Питання освіти в Україні дійсно болісне. Кількість поданих заяв абітурієнтів на «відомі» професії не зменшується, проблеми з кадрами збільшується.
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next