У Британії 10 українських пілотів пройшли базову підготовку до польотів на F-16

У Британії 10 українських пілотів пройшли базову підготовку до польотів на F-16

Десять українських пілотів пройшли у Великій Британії базову льотну підготовку і тепер продовжать подальше тренування у французьких ВПС, перш ніж навчитися керувати літаками F-16.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Десять пілотів пройшли у Великій Британії базову льотну, наземну і мовну підготовку і колись стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від сил Путіна, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тепер ця група перейде до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції, перш ніж навчитися літати на винищувачах F-16.

Я хотів би привітати цих відважних пілотів із закінченням початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомому досвіду Королівських ВПС ці пілоти пройшли найкращу підготовку і тепер стали на крок ближче до того, щоб приєднатися до боротьби проти незаконного вторгнення Путіна, - заявив міністр оборони Британії Грант Шеппс.

У заяві наголошується, що ці зусилля є ключовим внеском Великої Британії до коаліції зі створення авіаційного потенціалу, яку очолюють США, Данія та Нідерланди і яка допомагає створити військово-повітряні сили, до яких входитимуть сучасні винищувачі.

Нагадаємо, Міноборони Тайваню оголосило про найбільшу кількість китайських військових літаків навколо острова

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next