Українці використовують британські танки на Курщині ‒ Sky News

Українці використовують британські танки на Курщині ‒ Sky News

Сили оборони використали британські танки Challenger 2 під час операції в Курській області росії.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на джерело. 

Уряди Великої Британії та України поки не коментували це. А втім, якщо це підтвердиться, то це буде перший випадок, коли британські танки, якими керують українські солдати, використали в боях на території росії. 

У британському Міноборони Sky News відмовилися коментувати оперативні деталі, але зазначили, що «жодних змін у політиці не відбулося». Збройні сили України так само не коментують це питання. 

Згідно з  урядовою політикою, Велика Британія підтвердила, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території росії. Як зазначив співрозмовник видання, це стосується і танків Challenger 2. Їх залучили до наступу на російські території. Подробиці про те, як і коли українські сили розгорнули танки Challenger 2 на Курщині і яку кількість — невідомі.

Також у виданні зазначили, що 82 окрема десантно-штурмова бригада раніше використовувала ці танки, а наразі відомо, що підрозділи бригади беруть участь у Курській операції.

Нагадаємо, Міноборони створює єдиний центр управління безпілотниками в режимі реального часу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Окупанти намагалися прорвати кордон з Білорусі - залучали танки й бронетранспортери Окупанти намагалися прорвати кордон з Білорусі - залучали танки й бронетранспортери
Російські окупанти намагалися прорватися через кордон зі сторони Білорусі. Перетнути державний кордон бойовики намагалися через напрямок Рудня - Виступовичі.
Loading...
Load next