Ісландія виділить €2 млн на закупівлю боєприпасів для України

Ісландія виділить  €2 млн на закупівлю боєприпасів для України

Ісландія планує витратити близько 2 млн євро на закупівлю боєприпасів для України у рамках ініціативи Чехії.

Про це повідомляє пресслужба уряду Ісландії.

Боєприпасів не вистачало, і Чехія у співпраці з основними країнами-партнерами Ісландії взяла на себе зобов'язання забезпечити боєприпасами артилерію України, яка відіграє ключову роль в обороні країни, ‒ йдеться у повідомленні.

На проєкт Ісландія планує витратити близько 2 млн євро.

Вкрай важливо, щоб ми продовжували рішуче підтримувати Україну, але таким чином ми робимо внесок не лише в захист народу країни, але й у міжнародне право в ширшому контексті та наші власні інтереси безпеки, – сказав міністр закордонних справ країни Б’ярні Бенедіктсон. 

Також Ісландія підтримає закупівлю обладнання для жінок в українську армію. Військових жінок пропонується забезпечити уніформою, бронежилетами, медичними та гігієнічними засобами на 75 млн ісландських крон (майже 2 млн грн). 

Нагадаємо, Посол Росії проігнорував виклик до МЗС Польщі після інциденту з ракетою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ
Бойовики "ДНР" заявили про обстріл тимчасово окупованого міста Ясинувата Донецької області. У результаті удару, який нібито було нанесено вранці 21 вересня, пошкодження зафіксовані у двох навчальних закладах.
Loading...
Load next