Мінторгівлі Туреччини спростувало інформацію про постачання зброї Ізраїлю

Мінторгівлі Туреччини спростувало інформацію про постачання зброї Ізраїлю

Міністерство торгівлі Туреччини спростувало інформацію, розповсюджену окремими інтернет-виданнями про те, що попри офіційну підтримку Палестини, країна постачає Ізраїлю зброю, вибухові речовини та порох.

Про це повідомляє у заяві Міністерство торгівлі Туреччини.

У січні, відповідно до розділу 36 «Порох і вибухові речовини, піротехнічні вироби, сірники, пірофорні сплави, легкозаймисті матеріали” йшла мова про «гелеве паливо та рідину для запальничок». Відповідно до розділу 93 “Зброя та боєприпаси, їх частини та приладдя” на експорт йшли «запчастини та приладдя до гладкоствольної рушниці та рибальського спорядження (гарпуни тощо).

Заява була зроблена у зв'язку із тим, що “деякі сайти виявили, що згідно з офіційними даними TÜİK, станом на січень 2024 року з Туреччини до Ізраїлю експортувалися порох, вибухові матеріали, запальні матеріали тощо.

У Мінторгівлі наголошують, що поширення інформації було здійснене “з метою маніпуляції громадською думкою та невірним тлумаченням Розкладу митних тарифів” і не відповідає дійсності.

Нагадаємо, За тиждень видали 211 кредитів на придбання житла за програмою єОселя

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Двоє хасидів постраждали під час стрілянини в Умані Двоє хасидів постраждали під час стрілянини в Умані
В Умані трапилась стрілянина, внаслідок якої дістали поранення двоє громадян Ізраїлю. Поліція відкрила провадження за фактом хуліганства.
Loading...
Load next