Польські фермери продовжують блокувати три напрямки на кордоні з Україною

Польські фермери продовжують блокувати три напрямки на кордоні з Україною

Польські фермери продовжують блокаду українсько-польського кордону на пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів».

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

 За останні дні, як бачимо, польські фермери блокують тільки три напрямки. Нагадаю, раніше вони здійснювали свої дії на шести. У подальшому три напрямки – це пункти пропуску "Краківець", "Шегині" та "Устилуг" - вони розблокували і відмовились від своїх дій. І зараз тут є інтенсивний рух в обох напрямках - як в бік України, так і в бік Польщі. А продовжують вони блокувати напрямки пунктів пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". Прикметно, що по напрямку ПП «Ягодин» та «Рава Руська» вони взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують з України в Польщу, а також сьогодні ми отримали інформацію від польських колег, що по напрямку ПП «Угринів» фактично польські фермери планують пропускати лише одну вантажівку в бік Польщі і по три вантажівки кожні 6 годин в бік України. Тобто фактично це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками і на цьому напрямку, ну і практично також заблокований рух в бік Польщі, ‒ заявив Демченко.

За його словами, сукупно станом на ранок сьогодні на цих трьох напрямках в чергах перебуває близько 300 вантажівок.

Найбільше – навпроти Ягодина, але також маємо і черги навпроти раніше розблокованих трьох пунктів пропуску – Краківець, Шигині та Устилуг, адже через те, що блокується частина пунктів пропуску, то вантажівки також активно використовують ті напрямки, які не заблоковані. Найбільша черга спостерігається навпроти Краківця – це десь 700 вантажівок. Навпроти Шигинів – близько 400, - додав речник.

Відповідаючи на питання, чи не планують польські фермери зупинити блокування кордону на час Великодніх свят, речник повідомив, що такої інформації від польських колег українська сторона не отримувала.

Нагадаємо, В ЄС готуються до припинення транзиту газу через Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next