Король Нідерландів відвідав військових ЗСУ, які проходять навчання у Великій Британії

Король Нідерландів відвідав військових ЗСУ, які проходять навчання у Великій Британії

Король Нідерландів Віллем-Олександр відвідав українських військових, які проходять навчання у межах операції “Інтерфлекс” у Великій Британії.

Про це повідомляє Генштаб.

У цій навчальній програмі у Великій Британії підрозділи Королівської армії навчають українських солдатів захищати свою країну. Король відвідав навчальний день на півночі Англії.

Солдати українського війська навчаються вправам зі стрільби, діям у містах і окопах, медичній допомозі та законам війни. Під час візиту Король Нідерландів Віллем-Олександр поспілкувався з інструкторами та українськими військовими.

У деяких частинах навчальної програми взяв участь і Король Нідерландів Віллем-Олександр. Наприклад, був присутній на навчальному уроці з поводження зі зброєю. Йому також пояснили як розпізнавати різні типи мін і він заглибився в медичний інструктаж.

Нідерланди беруть участь в операції “Інтерфлекс” з 2022 року. До 2023 року близько 34,5 тисячі українських новобранців пройшли військову підготовку в межах багатонаціональної навчальної операції з базової військової підготовки “Інтерфлекс”.

Операція “Інтерфлекс” є результатом співпраці Великої Британії, Нідерландів, Норвегії, Канади, Данії, Фінляндії, Швеції, Литви, Естонії, Румунії, Нової Зеландії та Австралії. Загалом цього року буде підготовлено 8 випусків із 200 українських новобранців.

Нагадаємо, Перші поховання на Національному військовому кладовищі можуть початися наприкінці літа — Мінветеранів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next