Перші поховання на Національному військовому кладовищі можуть початися наприкінці літа — Мінветеранів

Перші поховання на Національному військовому кладовищі можуть початися наприкінці літа — Мінветеранів

В Україні стартували підготовчі роботи до будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища. Перші поховання там можуть розпочатися наприкінці літа — на початку осені 2024 року.

Про це розповів тимчасовий виконувач обов'язків глави Мінветеранів Олександр Порхун в етері телемаратону.

Безпосередньо сьогодні ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Після підготовчих робіт розраховуємо вийти 1 червня безпосередньо на будівництво першої черги, — відзначив Порхун.

За його словами, будівництво першої черги розділене на два етапи. Першу частину планують ввести в експлуатацію до кінця серпня-початку вересня та розпочати поховання полеглих військових.

Т. в. о. міністра зазначив, що на першому етапі організують заїзд на цвинтар, площу перед входом до комплексу, площу для проведення церемоніалу, а також перший сектор для поховань.

Повністю збудувати весь комплекс Національного військового меморіального кладовища планують до 2027 року, додав Порхун.

Нагадаємо, У Європолі стався масштабний витік конфіденційних даних - Politico

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next