Колумбія висилає аргентинських дипломатів

Колумбія висилає аргентинських дипломатів

Уряд Колумбії вислав співробітників посольства Аргентини після того, як аргентинський президент Хав'єр Мілей в телевізійному інтерв'ю назвав колумбійського колегу Густаво Петро терористом, вбивцею і комуністом.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на МЗС.

Висловлювання аргентинського президента підірвали довіру нашої нації, а також образили гідність президента Петра, який був обраний демократичним шляхом, - йдеться в пресрелізі МЗС.

Цього тижня CNN en Espanol оприлюднив фрагменти інтерв'ю, в якому Мілей назвав Венесуелу "м'ясною лавкою", а Кубу - "острівною в'язницею", стверджуючи, що з Петро Колумбія йде схожим шляхом.

"Ну, не так багато можна очікувати від людини, яка була вбивцею, терористом, комуністом, - сказав Мілей.

У тому ж інтерв'ю Мілей назвав президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора "невігласом" і заявив, що Ізраїль "не робить жодного порушення".

У МЗС Колумбії заявили, що Мілей не вперше ображає колумбійського президента, "впливаючи на історичні зв'язки" між двома країнами, і додали, що про це рішення буде повідомлено посольству Аргентини дипломатичними каналами. Речник посольства Аргентини відмовився від коментарів. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 49 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next