СБУ оголосила підозру Пушиліну та двом його поплічникам

СБУ оголосила підозру Пушиліну та двом його поплічникам

Служба безпеки задокументувала нові злочини ватажків терористичної організації «днр», які організували псевдовибори президента рф на тимчасово окупованій частині Донеччини.

Про це повідомляє СБУ.

Мова йде про:

  • Дениса Пушиліна – гауляйтера Донецька;
  • ⁠Артема Жогу – одного з керівників «виборчого штабу» путіна;
  • Володимира Висоцького – очільника «виборчкому днр».

За даними слідства, колаборанти організували масові фальсифікації щодо участі місцевих жителів у фейковому плебісциті. Також вони «звітували» до москви про нібито максимальну підтримку незаконних виборів з боку мешканців регіону.

Для цього «малювали голоси» на користь очільника кремля навіть із повністю зруйнованої Авдіївки. Щоб зробити там видимість «голосування», гауляйтер Пушилін приїхав до міста разом із заступником керівника адміністрації президента рф Сергієм Кирієнком.

Серед руїн тимчасово захопленого райцентру вони зробили для росЗМІ зрежисоване «відеозвернення» начебто місцевих жителів, щоб їх долучили до «виборів» країни-агресора. Крім того Жога формував керівний склад окупаційних «виборчкомів» і особисто контролював підсумки «голосування».

Відповідні вказівки він давав Висоцькому, який організовував подворові обходи у супроводі озброєних загарбників. Під час таких «рейдів» його учасники вимагали поставити «потрібні» відмітки у незаконних бюлетенях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім трьом фігурантам про заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, що за матеріалами СБУ ватажок терористів «днр» Пушилін вже отримав заочно 15 років тюрми, а його спільник Жога – 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, Дискредитували Україну: у Польщі розслідують діяльність мережі шпигунів рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next