Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

Японія готується до нападу Китаю на Тайвань

Влада Японії будує укриття на островах поблизу Тайваню на випадок агресії з боку Китаю та військових дій на острові і навколо нього.

Про це повідомляє видання The Asahi Shimbun.

Уряд оприлюднив інструкції щодо будівництва підземних сховищ на віддалених островах префектури Окінава на випадок військової кризи за участю Тайваню, - йдеться у повідомленні.

Населення країни готують до того, що доведеться пробути в укриттях до 2-х тижнів. У рекомендаціях уряду, опублікованих 29 березня, зазначено, що укриття будуть побудовані у п’яти муніципалітетах: Ісігакі, Міякодзіма, Йонагуні, Такетомі та Тарама. Ці муніципалітети розташовані на віддалених островах, звідки евакуація можлива лише на літаками або суднами. Усі муніципалітети склали плани евакуації на випадок військового конфлікту, укриття будуть доступні для тих, хто не зможе вчасно виїхати.

Разом з тим керівники деяких муніципалітетів, розташованих далі від зони імовірного конфлікту, нарікають, що підготовка до військових дій нібито піддає японців більшому ризику стати жертвами нападу, якщо Китай виконає свої погрози й атакуватиме Тайвань.

Нагадаємо, Ізраїль обіцяє посилити удари по угрупованню «Хезболла»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next