В Ізраїлі протестують проти прем'єр-міністра Нетаньягу та його уряду

В Ізраїлі протестують проти прем'єр-міністра Нетаньягу та його уряду

Тисячі ізраїльтян зібралися в неділю біля будівлі ізраїльського парламенту в Єрусалимі з вимогою щодо відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу та дострокових виборів до кнесету.

Про це повідомляє The New York Times.

Ізраїльтяни вважають, що власні політичні цілі глава уряду ставить вище інтересів ізраїльського народу. Акція протесту в Єрусалимі триватиме чотири дні. Демонстранти планують розташуватися на ніч у наметах біля парламенту.

На пресконференції в Єрусалимі Нетаньягу відповів на критику з боку протестувальників.

Заклики до виборів зараз, під час війни, за мить до перемоги, паралізують Ізраїль... на вісім місяців. Вони паралізують переговори про звільнення наших заручників і, врешті-решт, призведуть до припинення війни ще до досягнення її цілей, і першим, хто схвалить це, буде ХАМАС – і цим усе сказано, - сказав він.

Нетаньягу зазнав жорсткої критики за відмову взяти на себе відповідальність за невдачі, що передували нападам ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, і за те, що досі не вдалося домовитися з бойовиками про звільнення всіх заручників.

Протягом кількох місяців до нападу ХАМАСу Ізраїль переживав серйозні внутрішні суперечки через намагання Нетаньягу обмежити впливу судової влади. Масові протести проти цього проходили щотижня.

Нагадаємо, Більшість росіян повірила в те, що Україна стоїть за терактом у "Крокус Сіті Холі"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next