Віддала шахраям майже пів мільйона гривень: Прикарпатка хотіла купити криптовалюту

Віддала шахраям майже пів мільйона гривень: Прикарпатка хотіла купити криптовалюту

Жителька Коломиї хотіла заробити в мережі, однак втрапила у пастку аферистів. Для викупу криптовалюти на рахунок незнайомців жінка перерахувала кількома платежами майже 461 тисячу гривень.

Про це повідомили у поліції Івано-Франківської області.

Шахраї під час війни виманюють в українців гроші у новій афері, пропонуючи легкий заробіток в інтернеті. Пройдисвіти використовують різні стратегії як наприклад, фінансова піраміда, донати тощо. Потенційні інвестори вкладають кошти, однак, як правило, шахраї вводять в оману та видурюють у них значні суми, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у таку аферу потрапила мешканка Коломиї. Зі слів жінки, вона знайшла в інтернеті оголошення про купівлю криптовалюти. Перейшовши за фішинговим посиланням, потерпіла ввела особисті дані. Опісля їй зателефонував нібито брокер та запропонував завантаживши додаток для проведення операцій.

У подальшому, для викупу криптовалюти на рахунок незнайомців жінка перерахувала кількома платежами майже 461 тисячу гривень. І як результат, шахраї заблокували її в мережі, - зазначили у поліції.

Поліція застерігає:

  • зазвичай зловмисники в мережі нав’язливо пропонують збільшити ваші заощадження в декілька разів, крім цього, шахраї можуть видавати себе за представника реальної інвестиційної компанії;
  • варто пам'ятати, що не існує гарантованих інвестицій або методу, який допоможе заробити велику суму грошей швидко і без зусиль;
  • у разі отримання подібної пропозиції слід знайти більше інформації про неї та компанію, з якою вона пов'язана;
  • якщо інвестиція та компанія виявляться реальними, ви повинні підтвердити особистість людини, яка пропонує вам угоду.

Що робити, якщо ви стали жертвою інтернет-шахраїв

  • необхідно звернутись до найближчого відділу поліції або зателефонувати 102.
  • Зберіть інформацію, що підтверджує факти вчинення щодо вас шахрайських дій: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, На Буковині п'яний депутат міськради вчинив смертельну ДТП

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео) У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео)
Щомісяця зловмисники отримували від злочинної діяльності понад один мільйон гривень.
Ошукали громадян на сотні мільйонів: СБУ викрила шахрайську схему у в'язницях ОРДЛО Ошукали громадян на сотні мільйонів: СБУ викрила шахрайську схему у в'язницях ОРДЛО
У ході спецоперації СБУ відслідковали весь ланцюг дзвінків із “кол-центрів вітчизняних банків”, які насправді здійснювали ув’язнені з ОРДЛО.
Ошукали 70 тисяч людей: кіберполіція виявила групу інтернет-шахраїв (відео) Ошукали 70 тисяч людей: кіберполіція виявила групу інтернет-шахраїв (відео)
За скоєне зловмисникам може загрожувати до восьми років за ґратами.
Loading...
Load next