Росія вже розгорнула 25-ту армію для війни в Україні - Євлаш

Росія вже розгорнула 25-ту армію для війни в Україні - Євлаш

На східному напрямку Росія вже розгорнула 25-ту армію, яку планувала вивести з резерву в зимовий період.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, коментуючи застосуванням на Сході резервної 25 загальновійськової армії РФ.

Ця армія складається з 12 тисяч військовослужбовців ЗС РФ. ...Ця армія новосформована, збиралась протягом останнього року з різного контингенту – це і мобілізовані, і колишні представники розбитих підрозділів, які раніше зазнали потужного ураження Силами оборони на Східному напрямку. Зараз вона вже розгорнулась уздовж лінії зіткнення на Лимансько-Куп’янському напрямку, - сказав Євлаш.

За його словами, 25 армія РФ складається з мотострілецьких підрозділів, артилерійських, танкових військ, однак вона оснащена переважно старою технікою.

В цьому підрозділі є проблеми, вони комплектуються за рахунок того озброєння, яке було розконсервовано, знято зі зберігання та приведено нашвидкуруч до мінімального бойового стану, - зазначив Євлаш.

Він додав, що ефективність застосування цих підрозділів залишається невисокою.

Навіть із перехоплень ми фіксуємо, що військовослужбовці, які вже були і відчули на собі міць ЗСУ, кажуть, що бажає кращого їхня підготовка, оскільки вони «необстріляні» та мають проблеми із технікою та особовим складом, - сказав речник.

Євлаш зауважив, що військовослужбовці РФ, які понад рік тому були мобілізовані, відмовляються воювати, тож російське командування шукає нові рішення і виводить нові структурні підрозділи на цей напрямок. РФ намагається компенсувати втрати, перекидаючи ці резерви.

Хочу відзначити, що це вже стратегічні резерви продовжує залучати Росія, що вказує на недостатню кількість і особового складу, оскільки тактичні резерви вже всі вичерпані. Більше того, ця армія планувалася для залучення на зимовий період, проте через брак особового склад вони вже вводять її, - пояснив речник.

Нагадаємо, Болгарія заборонила ввезення соняшника з України до кінця листопада

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next