Польща виділяє понад $214 мільйонів на посилення військового захисту східного кордону

Польща виділяє понад $214 мільйонів на посилення військового захисту східного кордону

Глава Міністерства оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що цього року буде виділено близько 850 мільйонів злотих (понад $214 млн) на Військову оперативну групу "Підляшшя", яка захищає східний кордон країни.

Про це він повідомив під час зустрічі з солдатами та командуванням 19-ї Люблінської механізованої бригади в Любліні, передає PAP.

Близько 850 мільйонів злотих, тобто, найбільше, ніж будь-коли, ми виділимо цього року Підляській військовій оперативній групі з охорони кордону. Ми інвестуємо все більше і більше, ми будемо витрачати все більше і більше грошей, завдяки нашим платникам податків, яким я дуже дякую, щоб це угруповання могло функціонувати, могло виконувати свої місії, ‒ заявив Косіняк-Камиш.

Очільник Міноборони Польщі також наголосив, що посилюється захист кордону.

Це не просто периметр, а як ми щойно говорили з генералами - це присутність солдатів і прикордонників, які мають контролювати кордон. Недостатньо просто мати безпеку цифрового, комп'ютеризованого характеру. Має бути присутність прикордонників і солдатів, які їх підтримують, ‒ сказав Косіняк-Камиш.

Він додав, що польська армія, згідно з конституцією, покликана захищати державу, але також "цілісність польської держави, суверенітет польської держави, недоторканність її кордону".

Нагадаємо, У Молдові відреагували на уламки дрона біля кордону з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next