Польща посилить військову присутність на східному кордоні

Польща посилить військову присутність на східному кордоні

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що у прикордонних з РФ та Білоруссю Вармінсько-Мазурському, Підляському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах буде посилено присутність польських військ.

Про це повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Ми посилимо присутність польської армії в Підляському воєводстві, Люблінському, Вармінсько-Мазурському та Підкарпатському, у всіх прикордонних воєводствах. Я хочу вас у цьому запевнити, бо це наш сенс існування, - заявив Косіняк-Камиш.

Ці регіони є на північно-східному кордоні Польщі з Російської Федерації, Литвою, Білоруссю та Україною. Очільник польського оборонного відомства також повідомив, що минулого тижня відбулося засідання комітету з питань національної безпеки, і однією з тем, які там обговорювалися, була ситуація на польсько-білоруському кордоні та збільшення кількості спроб його незаконного перетину.

Прикордонну службу в охороні кордону підтримують військові в рамках Підляської військової оперативної групи, - додав міністр оборони. 

Косіняк-Камиш зазначив, що ці заходи заплановані на наступний рік, і фінансування на них вже забезпечено. Він додав, що йдеться також про надання допомоги людям на кордоні. Зокрема, міністр наголосив, що збільшення військової присутності на кордоні означає, серед іншого, інвестиції, наприклад, у будівництво нових сховищ для підрозділів.

Це буде постійна присутність. У нас є плани розвитку. Ця присутність тут, на сході, буде, ми будемо посилювати безпеку, ми будемо захищати кожного нашого співвітчизника і кожен клаптик землі, - додавв він. 

Міністр оборони підкреслив, що всі заходи спрямовані на стримування потенційних ворогів.

Нагадаємо, Нова російська залізниця на окупованих територіях є досяжною для ударів ЗСУ - британська розвідка

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next