Німеччина скерувала до Литви солдатів для посилення східного флангу НАТО

Німеччина скерувала до Литви солдатів для посилення східного флангу НАТО

20 військовослужбовців штабу бундесверу вирушили до Литви для посилення східного флангу НАТО. Вони мають створити умови для подальшого перекидання солдатів.

Про це повідомляє ZDF.

Зазначається, що, перемістивши командування з питань інцидентів до Литви, бундесвер робить ще один важливий крок до постійного розміщення бойової бригади на східному зовнішньому кордоні НАТО.

У зв'язку зі зміною ситуації з безпекою в Європі уряд Німеччини зобов'язався направити до Литви боєздатний бойовий підрозділ. Згідно з графіком, бригада має бути введена в дію до 2027 року. Планується постійна присутність близько 4800 солдатів і близько 200 цивільних співробітників бундесверу, які можуть узяти з собою свої сім'ї.

За даними міністерства оборони Німеччини, передове командування вирушає в Литву разом із начальником штабу сухопутних військ генерал-лейтенантом Альфонсом Майсом.

До четвертого кварталу 2024 року передове командування має зрости до чисельності близько 150 чоловіків і жінок. Армійська бригада буде реорганізована в Литві під назвою Panzerbrigade 45. Після офіційного введення бригади в стрій 2025 року цього ж року почнеться розгортання інших сил, якщо в Литві буде створено необхідну інфраструктуру.

Основним місцем дислокації бригади стане військовий полігон Руднінкай неподалік від кордону з Білоруссю. Військові та їхні сім’ї житимуть у Вільнюсі та Каунасі, де мають побудувати школу та дитячий садок.

Литва межує з Білоруссю та анклавом Росії в Балтійському морі Калінінградом. Між двома країнами від Литви на захід до Польщі пролягає вузький сухопутний коридор – так званий Сувальський розрив НАТО, за який можуть спалахнути бої в разі нападу. Для литовців розгортання військ бундесверу є підтвердженням зобов'язань НАТО надавати допомогу. В опитуваннях більшість населення підтримує постійну присутність німецьких солдатів.

Нагадаємо, У Вільнюсі в будівлю посольства росії двічі кинули "коктейль Молотова"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next