Естонія допоможе Литві охороняти кордон із Білоруссю

Естонія допоможе Литві охороняти кордон із Білоруссю

Естонія направила до Литви підрозділ поліції для допомоги своїм литовським колегам у забезпеченні безпеки під час саміту НАТО на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє ERR.

Зазначається, що департамент поліції та прикордонної охорони Естонії направив 6 червня до Литви команду ESTPOL7, що складається з 14 осіб, у відповідь на прохання про допомогу від своїх литовських колег.

Уточнюється, що естонська команда братиме участь у наземному патрулюванні, спостереженні за допомогою дронів, а також забезпеченні охорони об'єктів і моніторингу ситуації.

Ми готові зробити все, щоб зустріч глав держав, яка проходить у Вільнюсі, пройшла безпечно. Литовсько-білоруський кордон – це зовнішній кордон Європейського Союзу і НАТО, тому те, що відбувається там, впливає і на внутрішню безпеку Естонії, – заявив генеральний директор Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонії Егерт Белічев.

Керівниця бюро міжнародного співробітництва Департаменту поліції та прикордонної охорони Реет Цейсіг нагадала, що естонські поліціянти допомагали своїм литовським колегам на кордоні з Білоруссю 2021 року під час спільної операції із запобігання гібридній атаці.

Як і два роки тому, так і цього разу Департамент поліції та прикордонної охорони надає підтримку колегам із Литви, щоб стримувати потенційні великі групи мігрантів і допомогти впоратися з можливим міграційним тиском, – додала вона.

Нагадаємо, Україна повернула з полону ще 45 військових та двох цивільних – Єрмак

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next