Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

Зеленський відреагував на «мирний» план Трампа

Президент Володимир Зеленський назвав "примітивною" ідею колишнього глави Білого дому і кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо припинення загарбницької війни, яку веде РФ в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю Politico.

Зеленський розповів, що він готовий почути пропозиції Трампа щодо війни, але дав зрозуміти, що налаштований дуже скептично.

Якщо угода полягає у тому, що ми просто віддаємо свої території, і в цьому полягає її ідея, то це дуже примітивна ідея, – зазначив Зеленський.

Мені потрібні дуже сильні аргументи. Мені не потрібна фантастична ідея. Мені потрібна реальна ідея, тому що на кону – життя людей, – додав він.

Зеленський уточнив, що будь-яка угода, за якою Україна просто віддає територію російському лідеру Володимиру Путіну в обмін на припинення воєнних дій, просто відкриє шлях для нових загарбницьких війн у майбутньому. За його словами, мир, досягнутий шляхом переговорів, має залишити російського диктатора "без можливості здійснювати його плани".

Водночас Президент України з повагою відгукнувся про Трампа як про політика, з яким він прагне побудувати конструктивне партнерство.

Ми передавали меседжі та контекст через відповідних людей. Ми казали, що хотіли б, щоб Дональд Трамп приїхав до України, побачив усе на власні очі та зробив власні висновки. У будь-якому випадку, я готовий з ним зустрітися та обговорити це питання, – зазначив Зеленський.

Президент України також заявив, що Трамп висловив свою зацікавленість у прийнятті запрошення, але не призначив дату.

При цьому Зеленський очікує, що новий транш американської військової допомоги зрештою надійде до України.

На запитання, чи оптимістично він дивиться на цю перспективу, український президент відповів: Так, звичайно. Я повинен бути оптимістом.

Нагадаємо, Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Loading...
Load next