В Україну прибув новопризначений глава Міноборони Литви

В Україну прибув новопризначений глава Міноборони Литви

Новопризначений міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас у межах свого першого закордонного візиту на цій посаді прибув до Києва, де він провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським. 

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Ну зустрічі Зеленський наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.

Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав, – наголосив президент.

Зеленський акцентував, що українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів. 

Під час зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Нагадаємо, Зеленська відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі" Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"
Після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".
Loading...
Load next