Червоний Хрест закликав звільнити голову білоруського відділу Шевцова, який підтвердив свою участь у депортації дітей із ТОТ

Червоний Хрест закликав звільнити голову білоруського відділу Шевцова, який підтвердив свою участь у депортації дітей із ТОТ

Міжнародний Червоний Хрест закликає білоруське відділення організації відправити у відставку голову Дмитра Шевцова, який раніше підтвердив свою участь у депортації дітей із тот України.

Про це повідомляє The Independent.

Правління Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця заявило 4 жовтня, що дало білоруському відділенню час до 30 листопада для його звільнення. Якщо білорусь цього не зробить, Міжнародний ЧХ рекомендуватиме всім членським організаціям припинити нові партнерства та фінансування білоруського відділення, яке буде виключено з глобальної організації.

Внутрішнє розслідування IFRC виявило, що білоруський Червоний Хрест заявив, що Шевцов "винен нести повну відповідальність за звинувачення". Відомо, що інша організація відповідає за переміщення дітей з окупованих рф частин України, а білоруський Червоний Хрест бере участь лише в білорусі. Про іншу організацію не вказано.

Нагадаємо, МЗС Молдови відповіло рф на нові заборони в'їзду для своїх громадян

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next