Литва передасть Україні енергообладнання з власних ТЕЦ і АЕС

Литва передасть Україні енергообладнання з власних ТЕЦ і АЕС

Україна отримає від Литви енергообладнання з Вільнюської теплоелектроцентралі та Ігналинської атомної електростанції. Ним замінять пошкоджене внаслідок російських атак українське обладнання.

Про це заявив міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс, передає LRT.

Оскільки Вільнюська ТЕЦ не діє з 2016 року та фактично простоює, у Литві випробовують на справність наявне енергообладнання, а згодом його передадуть Україні.

Ми дамо їм усе необхідне. У Харкові зруйновано 80% усієї мережі — і теплової, і електричної. Якщо ми не допоможемо, українці не зможуть відновити мережу та сектор опалення до зими, що буде дуже й дуже складно, — зазначив литовський міністр.

Він також розповів, що частину обладнання демонтують на запчастини, а решту — передадуть цілим та адаптують до українських станцій.

Окрім цього, Литва передасть Києву 30-кіловатний трансформатор — компонент критичної інфраструктури. За словами Крейвіса, це ніяк не вплине на енергосистему Литви.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 53 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото) На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України викрили на незаконному привласненні 40 мільйонів гривень орендатора Охтирської ТЕЦ. Керівництво теплової електростанції штучно накопичувало боргові зобов’язання.
Loading...
Load next