На Херсонщині будують підземні лікарні, - голова ОВА

На Херсонщині будують підземні лікарні, - голова ОВА

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів, що в області нині будуть 4 лікарні під землею, аби надавати медичні послуги попри російські обстріли.

Про це він інформував у Telegram.

Перший проєкт - це підземна операційна лікарня, там будуть усі необхідні приміщення та умови, аби проводити операційні втручання. Нині вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію, маємо позитивний експертний звіт, зараз проводяться роботи, - зазначив Прокудін.

Також на Херсонщині можна буде здавати кров у спеціальному приміщенні під землею - нині ведуть роботи з облаштування центру крові. За словами очільника області, люди постійно приходять, щоб здати життєво важливу рідину.

Також у ще одній лікарні під землею будуть палати для пацієнтів з інфекційними захворюваннями з окремими боксами, зараз також тривають там роботи, ремонтування вентиляцій і інші, з цим нам допомагає херсонський Червоний хрест. І останній проєкт, який зараз реалізовуємо, дуже важливий, - це підземний перинатальний центр, згідно вже з розробленим проєктом там передбачено організацію пологової, передпологової операційної, післяпологових палат та інше, - розповів голова Херсонської області.

Також, за його словами, у регіоні планують створити й підземні школи. 

Нагадаємо, 290 млн грн збитків на Чернівецькій митниці: про підозру повідомлено 11 особам

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next