Інструктори ЗС Австралії й ЗС Фінляндії проводять курси підготовки лідерів для ЗСУ

Інструктори ЗС Австралії й ЗС Фінляндії проводять курси підготовки лідерів для ЗСУ

У Генштабі показали, як інструктори Сил оборони Австралії й ЗС Фінляндії проводять у межах багатонаціональної операції “Інтерфлекс” під керівництвом Великої Британії курси підготовки лідерів для військових Збройних сил України.

Про це повідомляє Генштаб.

Мета курсів – підвищити рівень професійної майстерності та смертоносності українських військових проти сил РФ.

Незаконне вторгнення Росії в Україну є серйозним порушенням міжнародного права. Це вагома причина, чому ми повинні зробити внесок як нація, яка підтримує міжнародну систему. Наш внесок перейшов від підготовки новобранців до підготовки лідерів, сприяючи розвитку лідерських здібностей, а також покращуючи рівень професійної майстерності молодших лідерів на полі бою, – заявив начальник Штабу Об’єднаних операцій Австралійських сил Оборони генерал-лейтенант Грег Білтон, який відвідав базований у Великій Британії тренувальний полігон.

У січні Австралія розширила свої зобов’язання. Грег Білтон сказав, що австралійський тренувальний контингент збільшився з приблизно 70 до 90 осіб, включаючи близько 70 інструкторів, а також ряд медиків, інженерів і персоналу матеріально-технічного забезпечення.

Командир австралійського контингенту у Великій Британії майор Майкл Джек сказав, що разом із фінськими військовими, австралійські проводили три окремі курси лідерства: бій командира відділення, бій сержанта взводу та роти та бій командира взводу.

Ми насолоджувалися взаємним навчальним середовищем між нами та українцями. Вони навчають нас тактиці, техніці та процедурам – зокрема щодо боротьби з безпілотниками, боротьби з дронами та окопної війни – які їм довелося адаптувати та застосовувати під час війни, і ми можемо взяти цей досвід. Культурні та мовні бар’єри були успішно подолані завдяки допомозі цивільних лінгвістів і можливості проводити час один з одним, щоб сформувався зв’язок між інструктором та тими, хто навчається, – розповів командир австралійського контингенту у Великій Британії майор Майкл Джек.

На сьогодні Австралія виділила близько 780 мільйонів доларів США матеріальної та фінансової допомоги для підтримки ЗС України. Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення Росією міжнародного права.

Прибувши до Сполученого Королівства в січні 2023 року, контингент військовослужбовців Австралійських Сил оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що жоден військовослужбовець чи військовослужбовиця Австралійських Сил оборони не в’їжджатиме в Україну в межах операції “Куду”.

Нагадаємо, Росія готує нову масштабну провокацію проти України - ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Тепер загарбники зосередили зусилля на розповсюдженні дезінформації та пропаганди по всіх наявних інформканалах.
Loading...
Load next