У Росії залучили до виготовлення "Шахедів" понад тисячу підлітків - ЦНС

У Росії залучили до виготовлення "Шахедів" понад тисячу підлітків - ЦНС

Окупанти залучають неповнолітніх цивільних до виробництва зброї, зокрема ударних дронів.

Про це повідомляє Центр нацспротиву.

Як зазначається, серед отриманих документів – списки зарахованих на навчання в “Алабуга Політех” підлітків, їхні паспорти та згоди батьків. Оприлюднено інформацію, яка підтверджує, що на території так званої особливої економічної зони “Алабуга” (Республіка Татарстан) локалізовано в виробництво ударних БпЛА Shaheed-136 (“Герань-2"). З метою конспірації виробництво дронів названо “проєктом "Дельфін”.

Документи свідчать, що у “Політеху” можуть навчатися 1300 студентів на рік. ЦНС отримав базу з 1209 імен та телефонів студентів набору 2023 року. Це переважно неповнолітні, які з 9 по 11 клас проходять навчання і стажування.

Причому у списку є дитина, що була вивезена росіянами з тимчасово окупованої території України – це підтверджується українським номером телефону.

Це ще один прояв зухвалого цинізму агресора, що вчиняє умисний геноцид українців на ТОТ, вивозить українських дітей з метою асиміляції на території РФ. Ще жахливіше те, що українські неповнолітні громадяни примусово задіяні агресором у виробництві зброї, - підкреслили у ЦНС.

Також у ЦНС додають, що залучення неповнолітніх осіб до виробництва БпЛА, що щоденно тероризують мирне населення України, є грубим порушенням міжнародного права.

Це умисне перетворення дітей на комбатантів та нараження їх на небезпеку. А залучення українських дітей до цього – це подвійний злочин агресора за який причетні понесуть покарання, - наголошують у Центрі.

Нагадаємо, У Держспецзв’язку попереджають про кіберзагрозу для Сил оборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next