У Держспецзв’язку попереджають про кіберзагрозу для Сил оборони

У Держспецзв’язку попереджають про кіберзагрозу для Сил оборони

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, повідомляє про підвищену активність угруповання UAC-0184, яке намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців з метою викрадення документів та даних месенджерів.

Про це повідомляє Держспецзв'язку.

Зловмисники використовують популярні месенджери, соціальні мережі та інші платформи для знайомств та спілкування з метою розповсюдження шкідливих програм. Їхні методи включають, зокрема, cупровідні повідомлення-приманки: наприклад, про відкриття виконавчого провадження/кримінальної справи; відео бойових дій; запит на знайомство тощо; файли (архіви) з проханням допомогти у їх відкритті/обробці.

Зловмисники застосовують такі шкідливі програми, в тому числі, для викрадення та вивантаження даних з комп'ютера, зокрема повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.

Держспецзв'язку звертає увагу, що: зловмисники продовжуватимуть вдосконалювати способи доставки шкідливих програм через месенджери; будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця (наприклад, публікація фото у військовій формі) полегшує зловмисникам визначення пріоритетних цілей для атак.

У разі виявлення будь-яких підозрілих повідомлень чи файлів просять невідкладно інформувати: CERT-UA ([email protected], моб.+38 (044) 281-88-25), Центр кібербезпеки ІТС (в/ч А0334; email: [email protected], Signal: +38067332189).

Нагадаємо, В Україні стартує інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня кібергігієни громадян

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next