Жодний випадок контрабанди зброї за межі України не був зафіксований - МВС

Жодний випадок контрабанди зброї за межі України не був зафіксований - МВС

Станом на сьогодні не зафіксовано жодного випадку контрабанди зброї за межі України.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко за результатами зустрічі з керівним директором і командувачем цивільними операціями ЄС у Європейській службі зовнішніх справ Стефаном Томатом у рамках роботи Європейського поліцейського конгресу.

На сьогодні не зафіксовано жодного випадку контрабанди зброї за межі України. Разом з тим маємо враховувати такі ризики. Плануємо продовжувати співпрацю і обмін інформацією як з агенціями Євросоюзу, так і з країнами-членами, - зазначила вона.

За її словами, МВС із партнерами напрацьовує спільний план дій із запобігання і протидії незаконному обігу зброї, який має посилити підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ реагувати на такі ризики.

Сторони під час зустрічі обговорили і питання адаптації українського законодавства до вимог ЄС.

Цей напрямок є важливим як для МВС, так і для країни в цілому. Маємо позитивну динаміку в цьому процесі. Значна частина законів уже пройшла адаптацію, зокрема, за підтримки EUAM Ukraine. Попереду залишається немалий обсяг роботи і в цьому питанні розраховуємо на експерту підтримку місії, - заявила заступниця міністра.

Павліченко і Томат обговорили і створення та функціонування Координаційного центру інтегрованого управління кордоном в Україні.

За її словами, такий центр передбачає залучення 12 суб’єктів управління кордонами для здійснення ефективного моніторингу ситуації на кордоні, проведення аналізу ризиків та посилення комунікаційних спроможностей.

Впровадження інтегрованого принципу є одним зі стандартів Європейського Союзу. Разом з тим плануємо посилення Державної прикордонної служби України на прикордонних смугах і пунктах пропуску. Це допоможе зміцнити їх спроможності захищати рубежі нашої держави, а в майбутньому – зовнішніх кордонів ЄС, - додала вона.

Нагадаємо, Дуда зустрівся у Нью-Йорку з Трампом

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий
Поблизу Новотошківського внаслідок снайперського пострілу загинув військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next