Хакери намагалися атакувати системи об'єктів критичної інфраструктури України

Хакери намагалися атакувати системи об'єктів критичної інфраструктури України

Угруповання UAC-0133 (Sandworm), діяльність якого пов’язують з головним управлінням генштабу ЗС Росії, прагнуло здійснити кібератаки на об’єкти української критичної інфраструктури, а саме на підприємства у галузях енергетики, водо- й теплопостачання.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Відомо, що урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA викрила плани хакерів Sandworm щодо атаки близько 20 підприємств української енергетики, теплопостачання й водопостачання в десяти областях держави. 

Угруповання Sandworm, діяльність якого асоціюється із головним управлінням генерального штабу збройних сил Російської Федерації (раніше відомого як ГРУ) є одним із найбільш активних та небезпечних, - акцентують у повідомленні. 

Зазначається, що під наглядом хакерів опинилися майже 20 українських компаній, які надають послуги у сферах енергетики, водо- й теплопостачання. Зловмисники застосували атаки на ланцюжки постачання, так звані supply chain attacks, аби отримати первинний доступ. У результаті Sandworm хотіли вивести з ладу обладнання інформаціно-комунікаційних систем, що могло б завдати Україні більшої шкоди на тлі весняних ракетних атак РФ на критичну інфраструктуру. 

Ця атака є свідченням того, що Росія продовжує використовувати кібератаки як зброю проти України. Зокрема, угрупування Sandworm продовжує активно атакувати Україну, - додають у Держспецзв’язку. 

Нагадаємо, Польща готова розмістити у себе ядерну зброю США ‒ Дуда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося Сайт Міноборони зазнав безпрецедентної DoS-атаки: що сталося
У міністерстві зазначили про оновлення програмного забезпечення сайту, яке відбудеться плановому порядку.
Loading...
Load next